zážitky hanáckého konópka

Přímluvná modlitba

22. 8. 2022 11:01
Rubrika: Nezařazené

   Psal se říjen roku 2019. Byl jsem plný jedné rodinné záležitosti a dost mi to ubíralo na klidu a vnitřním pokoji. Jeden kamarád mi nezávisle na tom nabídl jít na večer chval k Božskému Srdci na Vinohrady. Souhlasil jsem. daný kamarád nakonec nemohl a tak jsem šel sám. Před začátkem nabídli ti, co chvály vedli, přímluvnou modlitbu, která měla své místo na boku kostela. Trvalo mi asi hodinu než jsem se odhodlal tuto službu využít, otočil jsem se a viděl, že přimlouvající se je jeden z kluků, který toho roku byl se mnou v Panamě. Přirozená plachost tomu chtěla, že další cca čtvrthodinu jsem překonával ostych, že své vnitřní věci nebudu vydávat vstříc někomu, kdo mě zná, ale vlastně ne tak moc. Nakonec jsem to překonal a šel a chvály se opravdu staly chválami a věřím, že Bůh začal uzdravovat i to, co jsem tehdy před Něj předložil.

   CSM letos v Hradci. Po čas celého setkání bylo nedaleko hlavního pódia místo vyhrazené přímluvné modlitbě. Tentokrát jsem si říkal, že by znovu nemuselo být špatné tuto službu využít ačkoliv jsem neměl nic významnějšího, s čím bych tam přišel. A tak se dálo, že pořád nějak nebylo proč tam jít. Hned v prvních dnech se mi dostalo svědectví, jak právě během přímluvných modliteb se děly velké věci některým kamarádům a pak jednoho večera jsem rozlišil, že přeci jen nechám někoho se nade mnou pomodlit. 

   První, co mě potěšilo, byla poměrně dlouhá fronta čekajících paralelní s frontou těch, kteří mířili ku zpovědi. Obě řady dávaly tušit, že mladí lidé touží ve vztahu k Pánu jít do hloubky. Při čekání mi pípla sms se zprávou, že následujícího dne coby jáhen budu přisluhovat nahoře u obětního stolu, a mé srdce se rozbušilo nervozitou - a hned bylo i něco konkrétního, s čím k modlitbě předstoupit. A opět jsem byl odměněn pokojem.

   A tak všem mladým jakéhokoliv věku mohu jen a jen doporučit přímluvnou modlitbu. Přirozeně se za svoje věci modlí k Bohu každý sám, stejně přirozeně se modlíme jedni za druhé a o modlitbu se nezdráháme druhé žádat, ale být při tom, kdy se s vámi a nad vámi za vás přimlouvají druzí, to je další level a mohu dosvědčit, že má svoji sílu!

Zobrazeno 3179×

Komentáře

dromedar

To se pak člověk ptá, co teda všichni v tom klášteře celou dobu dělají.

Připusťme, že klášter jakožto tlupa profesionálních modlitelů přeci jen funguje dobře. Pak zřejmě akorát není s to naplnit specifické spirituální potřeby členů tendujících k charošství. Ještě že mají řeholníci na CSM tu výjimku z věkového limitu.

dromedar

Bylo by fér, kdyby na těch charofoko festivalech účastníkům rovnou říkali, které kláštery jsou kompatibilní s tou variantou křesťanství, která se tam praktikuje a hlásá, a které stále jedou starý duchamorný katolicismus, kde jediné chvály jsou ty ranní, na bicí se hraje na půdě místo v kostele, neznámé jazyky se osvojují studiem a ruce zvedá leda celebrant během kánonu.

Každopádně, milí mladí charofoko přátelé: až zvednete ty svoje líný zadky a půjdete něco dělat, do nejstaršího kláštera v Čechách ne!

Adalberto

"Apply cold water to the burned area."

tlejboj

Comic Sans!

Hippy

Díky a potvrzuji. Sám jsem během primluvne modlitby zažil fyzické uzdravení. A jelikož i sam funguji s týmem primluvcu, opravdu potvrzuji, ze tato služba ma velký význam a mnoho lidi se skrze ni dotkl Pan.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková