zážitky hanáckého konópka

S Ježíšem na hokeji

14. 9. 2018 9:36
Rubrika: Nezařazené

   Dnes, 14. září, začíná další ročník hokejové extraligy, a s jistou nostalgií si vybavuji 2 zápasy z před pár let. Dostalo se mi tehdy v rámci duchovního doprovázení doporučení zvát Ježíše do všech svých činností, radostí, skleslostí, zábav i práce, zkrátka do všeho. A tak jsem si řekl, proč Ho nevzít na hokej.

   V ty dny končila sezona a zrovna se hrály boje o udržení nejvyšší soutěže, respektive o postup do ní - tzv. baráž. Vyšla mi možnost navštívit v této baráži zápasy Olomouce s pražskou Slavií u nás, i odvetu v Edenu ve Vršovicích. V Olomouci jsem šel na mši a ze mše rovnou na zimák. Už cestou jsem se modlil, řka: "Pane, dnes chci ten zápas prožít s Tebou. Chci, abys tam byl a veškeré dění jsme prožívali společně."

   Zápas začal, nadšeně jsem fandil a došlo-li na vulgární pokřiky (a netrvalo to dlouho), mlčel jsem a v duchu se Ježíši omlouval a prosil za své kolegy v kotli. Když pak po jakémsi ostřejším faulu došlo na skandování jednoho z nejprimitivnějších pokřiků "Jude Slavie", zastyděl jsem se, že jsem vůbec Ježíše na ten zápas zval a omluvil jsem se mu za to, neb sám se jako Žid narodil. Během celého utkání jsem se snažil o modlitbu a ze zápasu nakonec odcházel velmi radostný a nebylo to naší výhrou 2:1.

   Za několik dní se hrála ona výše zmiňovaná odveta. Po předchozí zkušenosti jsem i tentokrát na zápas pozval Pána a snažil se ho přožít spolu s Ním. V jeden moment jsem projel pohledem celý stadion. V našem sektoru hostujících fanoušků byla většina prosta střízlivosti a vykřikovalo se cosi o pražských lehkých dívkách (původní znění není možno na signálech citovat) a v odpověď se od domácích dostávala zmínka o Hané, rozhraní zad a nohou zakopané (opět se jedná o konvenční přepis). Na schodech mezi lavičkami diváků křepčily spoře oděné roztleskávačky, po ledě zrovna jezdil tehdejší kapitán Slavie, jehož avantýry plnily stránky bulvárních deníků. A já se pomodlil: "Pane, přeji si, aby všichni tito došli spásy." Ze zápasu jsem opět odcházel radostný a to navzdory tomu, že tentokrát zvítězili Slávisté.

Zobrazeno 2350×

Komentáře

amperijas

fastinka za napsanou korunku nebo pomodlenou poví nějak všeckeko mysticky

amperijas

zítra jdu k tomu urologovi

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková