zážitky hanáckého konópka

Himbajs šůviks, plantážníci!

18. 8. 2018 11:19
Rubrika: Nezařazené

 

 Ač jsem níže uvedený odkaz již na signály vkládal, nadšení jím způsobené mě zarputile vyzývá zveřejnit jej ještě i blogově. A to i přesto, že se jedná o odkaz na médium patřící většinovému majiteli ČR a někdejšímu elitnímu agentovi Stb.

    Jako upištěné, rozmazlené a kňourající vlče jsem okolo 9.-10. roku věku začínal pomaličku hltat příběhy Rychlých šípů. V komiksech, knihách a nakonec i v černobílém, skvělém, filmovém seriálu, "Záhada hlavolamu". Byl jsem jimi uhranut, jako většina skautů v mém věku.

   Když tento týden zpravodajský web idnes zveřejnil v pořadu Rozstřel rozhovor se skutečným Jindrou Hojerem, který byl Jaroslavu Foglarovi předlohou stejnojmenného hrdiny, byl jsem nadšen. Při sledování onoho rozhovoru mi málem i slza ukápla a vědomí, že Jindra Hojer (a jak vyplynulo, tak i Červenáček) je skutečný člověk a dokonce ještě žijící, byl jsem dojat a doposud neskutečně šťastný.

   A tak zatímco ve svém radostném dětství, mládí a dospívání jsem vždycky toužil být jako Rychlonožka, dnes se doba posunula a až budu coby nemohoucí, vetchý stařec ležet v nějakém ústavu pro chřadnoucí řeholníky, chtěl bych být jako Jindra Hojer.

Napsal ten, který má figuru jak Dlouhé Bidlo, povahu jak Bohouš a intelekt jak Štětináč

 

https://tv.idnes.cz/rozstrel-jindrich-hojer-cely-zaznam-d77-/rozstrel.aspx?idvideo=V180813_192529_zpravodaj_jaha

Zobrazeno 1763×

Komentáře

spitfire

To, že ten seriál je na dobré řemeslné úrovni nezpochybňuji, ale je zajímavé, že všichni kritizují americkou kulturu a přitom se rozplývají nad tím, jak se originální námět smrskne do podoby skandinávské kriminálky.

suposlav

Spitfire: Na tom něco bude! Zajímavý postřeh.

Zobrazit 17 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková