zážitky hanáckého konópka

Konec

17. 6. 2018 9:46
Rubrika: Nezařazené

   Kdy přijde konec, můj Pane? Bude to za dlouhých zimních nocí, kdy lesy budou odpočívat pod sněhem, zamrzlá jezera ukryjí bohatsví svého života, horské cesty budou prošlapány člověkem a v poryvech větru se zase zahladí? Sníh ve městech se změní v rozteklou břečku a lidé schovaní v kabátech a čepicích nikde dlouho nepostojí.

   Nebo na jaře, kdy rozkvetlé louky budou vonět mému odchodu? Zvýšená hladina řek bude tématem denního tisku, vonící stromy a první květiny budou probouzet a rozehřívat lidská srdce. Zamilované páry si budou dávat dostaveníčka a slunce bude nesměle vysílat první pozdravy.

  Či mě snad povoláš v létě? V čase rozpálených ulic, vysychajících pramenů, vítaných bouřek, očekávání prázdnin, nových začátků i velkých konců, všudypřítomné vyprahlosti a dlouhých cest za odpočinkem.

   Anebo symbolicky na podzim, necháš mě usnout jako les, v němž padají barevně pestré listy ze stromů? Pěšiny v lesích budou plné bláta, pole zahalená mlhou, oblaha zakrytá oblaky z nichž průběžně den za dnem prší. 

  Ať přijde konec jakkoliv, v noci či ve dne, v samotě či uprostřed lidí, chci být Pane připraven a vejít do Tvého Království - klidně poslední zapomenutou brankou pro nejslabší z poutníků.

Zobrazeno 1678×

Komentáře

suposlav

Dromedar: oba kněze zázračně oživit, exkomunikovat a upálit! :-)

cink2

Přála bych si jednou umřít na podzim, v "dušičkovém týdnu"...nebo na Neděli Božího milosrdenství... hlavně ne nečekaně ve spánku, jak si to často lidé přejí...

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková