zážitky hanáckého konópka

KAHL - Křesťanská amatérská hokejová liga

5. 2. 2017 17:35
Rubrika: Nezařazené

   Jelikož moje letošní hokejová sezona na rybníku pod klášterem skončila tento čtvrtek situací, kdy při jemné ekvilibristice mi levá noha ladně zatáčela vlevo a pravá šla přímočaře doprava, načež dílo zkázy dokonala zemská gravitace. S dopadem na sedací ústrojí své tělesné konstrukce, jehož následky pociťuji doposud, jsem naznal, že bude opravdu lépe věnovat se tomu, co mi jde nejlépe, totiž pasivnímu přihlížení cizímu úsilí a následné hemzání a komentování viděného. I naskytla se příležitost v rámci volného odpoledne osobně navštívit utkání vyřazovací části prestižní KAHL - hokejové ligy křesťanů se sedmi mužstvy z Královéhradecké diecéze a jednoho z pražských Kobylis. Celé to bylo o to lákavější, že v sestavě kobylisských nastoupil kamarád - kapucín Vojtěch. Měly se utkat právě kobylisští Tookani s pardubickou Pikslou.

    Cestou na zápas mi mé mobilní zařízení ještě dalo echo, že stejným směrem míří i Vojtův spolubratr Andrej, a tak bylo o radost víc. Díky jistým osobním vlastnostem, které mě provázejí již od lůna mateřského, dorazili jsme do útrob Letňanského zimáku ve chvíli, kdy se již nějakou dobu hrálo. Ukazatel byl milosrdný - skóre bylo stále bezbrankové.

    Avšak brzy již začaly se naplňovat ty nejlepší fanouškovy sny a dříve než dozněla první siréna, 3x tahal puk ze své branky pikslí brankář. Dlužno podotknout, že atmosféra odpovídala geografickým zvyklostem obou mužstev - my "pražští" jsme celou dobu mlčeli, pouze při gólech se ozvalo radostné zaržání, zatímco východočeši neúnavně hnali svůj tým po celou dobu zápasu, bez ohledu na narůstající příděl.

   Ten započal bobtnat i v druhém dějství, které bylo ukončeno stavem 5:1, kdy populárního bůra k mé i Andrejově radosti vystřelil nemilosrdnou bombou od modré milosrdný kapucín Vojta. Dlužno podotknout, že rozdíl v kvalitě fandění obou táborů byl možná dán i jistou gentlemanitou, neb věkový průměr nás, fanoušků domácích, byl troufám si říci jednociferný - nechybělo i maličké novorozeně upoutané k mamince šátkem, a chtěli jsme dopřát holátku trocha toho životního klidu.

 

   Zápas byl férový, byly viděny okamžiky, které soutěž činí vpravdě křesťanskou - omluva, ujištění se, zda je soupeř v pohodě, žádné šavlovačky, provokace, nečestnosti. Zkrátka ideálka největší.


   Třetí třetina přinesla mezi obě mužstva patrně jistý díl únavy, začalo se oboustranně více chybovat, a tak celkové skóre dosáhlo hodnot takřka galaktických, kdy oko diváka poctěno bylo viděním 12-ti branek, z nichž 8 vstřelili Tookani a 4 kousky lupla domácím Piksla. 

   Dalo by se toho o osudech zápasu napsat ještě mnoho, ale jelikož mi sezení u PC opravdu, ale opravdu stále nečiní úplně dobře, musím se pro tuto chvíli rozloučit a kus utkání vám zprostředkovat alespoň skrz krátké video, v jehož závěru můžete slyšet můj ladný hlas vyslovovat číslice pozpátku!:

https://www.youtube.com/watch?v=ZL8CTstWYqw

   Teď jsem už zase trocha protáhnutý, tak co říci závěrem: Tookani olé, Zilvar na trůn a o celé soutěži si mnohé můžete přečíst zde.

Zobrazeno 1202×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková