zážitky hanáckého konópka

Co řekly osobnosti o lásce

30. 11. 2016 8:52
Rubrika: Nezařazené

   Je poměrně bolestné, jak v záplavě všech možných Valentinů, 1. májů a podobných svátků, zapadne skutečnost, že skutečným patronem dobrého manželství je dnešní světec – sv. Ondřej. Dle statistik, manželství nejčastěji vznikají na základě lásky. Proto považuji za příhodné na několika řádcích si o tomto fenoménu něco sdělit. Lépe než vlastní plytká slova, nechť nás doprovodí myšlenky osobností dávných i současných:

 

Platon: Jsoucno, kterému se dostane bytí a získá atributy muže, ve svém poznávání skutečnosti, která jej obklopuje a v nazírání vyšších principů, narazí na aktualizovanou existenci jsoucna, kterému se dostalo bytí a má atributy ženy, a pakliže v obou případech existence druhého jsoucna brání jsoucnu prvnímu v nazírání vyšších principů a poznávání skutečnosti, a pokud veškerou jeho smyslovou i kognitivní aktivitu napne směrem ke jsoucnu opačnému, pak hovoříme o lásce.

 

Albert Einstein: Láska je relativní.

 

Michael Schumacher: Láska? Tak to je jízda!

 

Archimedes: Láska je důsledek zákona akce a reakce, kdy srdce člověka, ponořeného do člověka druhého, který je opačného pohlaví, milé povahy a libého vzhledu, je nadlehčováno silou rovnající se tíze samoty, kterou hodlá opustit vyslovením se tomuto člověku.

 

Jan evangelista Purkyně: Příslušník živočišného rodu homo sapiens sapiens, samec, jak známo prožívá většinu života ve vegetativním stádiu. Naproti tomu samice žijí neustále ve stadiu aktivním. Cílem samic bývá aktivizovat samce v jejich stádiu vegetativním, tedy po celý život, a snaží se je přivést k činnosti. Což když se jim podaří, tak v jisté fázi, kterou u jiných živočichů nazýváme říjí, se samec nebývale aktivizuje a snaží se samici ulovit. Přitom dokáže věci, o kterých leckdy sám ani netušil. Pokud se mu dílo zdaří, a samice se stane jeho družkou, opět se pomalu vrací ke svému přirozenému vegetativnímu přežívání, což se mu ovšem samice až do posledních chvil snaží překazit.

 

Vincent van Gogh: Mnozí si lásku příliš malují! Ta je pro zralé lidi, nikoli pro žádná ucha!

 

Zdeněk Pohlreich: Láska je, když ty city v člověku dlouho vaří, přidávají se do toho emoce, dochucuje se to sněním. Až to pak vybublá a neservíruje se to tomu druhému na talíř, tak teprve potom spolu můžou začít něco péct. Samozřejmě je to pořád třeba podlívat a hlídat, aby se nespálili, nicméně když se to podaří, tak lepší koření pro život už není a nepotřebují žádnou další omáčku.

 

Jaromír Jágr: Tak určitě, měli by do toho vztahu dát srdíčku, hrát to na 110 procent od první minuty, musí to být rychlé, mít to myšlenku a hlavně tah na branku. Samozřejmě, je třeba si samozřejmě hlídat záda a moc neotvírat obranu, aby se jim tam někdo neurval, ale jak říkám, když to budou hrát poctivě, tak si ty nahrávky pak můžou dávat i poslepu a je jen otázka času, kdy to doklepnou až k oltáři.

 

Karel Gott: Láska je jako písnička, kdy noty se k sobě libě vinou a vytváří melodii a je jen otázkou času, kdy dojde na nápěv mé oblíbené, „Když muž se ženou snídá“.

 

  Pakliže si některý z výše uvedených výroků budete chtít prorozjímat, abyste sami dokázali lépe a kvalitnějí mít rádi, doporučuji jako podkres tuto krásniou, romantickou písničku:

https://www.youtube.com/watch?v=xdaz-QBaa7Y

Zobrazeno 1244×

Komentáře

dromedar

Je poměrně bolestné, že se v záplavě různých svatých Ondřejů zapomíná na to, že patronem zamilovaných je sám SVATÝ ANTONÍČEK.

(Četl jsem to kdysi na informační tabuli u jedné kapličky, a tak to musí být pravda.)

slu-nicko

@dromedar: To jistě bude pravda. Moje babička se ke svatému Antoníčkovi modlila, když něco ztratila. A zamilovaní lidi ztrácí hlavu... :-)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková