zážitky hanáckého konópka

Kterak si Hospodin skrz Baníček posloužiti ráčil

26. 11. 2014 5:29
Rubrika: Nezařazené

Máme my sportovní fanoušci to ale život. Při sledování výkonů druhých lidí zažíváme pocity neutuchajícího blaha, jakož i situace přímo si volající o infarkt. A jsme-li Boha milujícími, kterým všechno napomáhá k dobrému, pak i skrze sport nás může Trojjediný oslovit. Coby bídný hříšník jsem byl nedávno sám ze sebe natolik zklamán, že mi až bylo hanba zůstat v samotě a tichu před Hospodinem. Tuto trapnost jal jsem se zahnati puštěním si fotbalového zápasu.

   Výsledek utkání byl ovlivněn hrubou chybou jednoho hráče, kdy nahrál přímo soupeři a tentýž potom ještě v poslední minutě si dal vlastní gól. Tato situace mi pak analogicky připomněla můj hřích - člověk je sám za sebe za šaška a ještě tím pokazí obraz a práci celého společenství. A proč to píšu? Neb v pozápasových rozhovorech mě velmi povzbudila slova jeho spoluhráče staroslavného Milana Baroše.

   Nemohu si pomoct, ale osobně věřím, že přesně tak k našim hříchům přistupuje náš Pán. Dané momenty pro něj vůbec nic neznamenaly, naopak si nedělal vůbec žádné iluze o tom, že se to děje všem a dít se bude a moc hezky jej povzbudil. Uznejte sami (čas 4:04):

 

http://www.ceskatelevize.cz/sport/nejnovejsi-videa/293435-sestrih-a-ohlasy-z-utkani-banik-ostrava-jablonec/

 

   A co z toho plyne? Že Bůh do do naší situace hovoří ihned a používá k tomu, aby se dotknul našeho srdce to, co máme rádi. Věřím, že něco podobného zažijete i vy. 

Zobrazeno 1087×

Komentáře

slu-nicko

Perfektní :-)

suposlav

Děkuju madam :-)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková