zážitky hanáckého konópka

Týmácký den - přepis z Vesmírného webu - aneb od vodičky k póti

20. 7. 2013 16:30
Rubrika: Nezařazené

   To vám bylo tak, jednou takhle na Vesmíru jsme pečovali o animátory tak vehementně, až museli jít na celý den raději pryč a nám spadl do klína volný den. I osvítila moudrost shůry někoho z nás, že vhodné by bylo využíti tuto příležitost ku pouti do nedalekých polských Vambeřic.

   Žel ouha, v dopoledních hodinách padly na Michala mladšího byrokratické povinnosti a musel jet v König Graz si to zařídit. I museli jsme se zbytkem týmu a našimi hosty prožíti dopoledne jinak, což vedlo k nápadu utvořit na nedalekém potoce místo k vykoupání.

   Po cestě polem, loukou, lesem i strdím jsme došli k potoku, kde ráchaje se v jeho chladných vodách jsme se dali do díla a brzy již stála hráz, kterou by ani strýček bobr nenakutal. Bohudíky byl s námi i bohoslovec Ondra, který mistrně ovládá aparát fotografický a celou práci řádně zdokumentoval.

   Po obědě pak jsme již vyrazili v plné síly, i s našimi hosty, nasedli do „myšáka“ a frrr směr Vambeřice. Poprvé v životě jsem zažil jízdu autem, během které osazenstvo hraje na kytáry, zpívá a tak vůbec všechno dohromady.

   Vambeřice byly naprosto mohutné, prošli jsme poutní kostel, navštívili Kalvárii, svými modlitbami vyrušili Hospodina z odpolední siesty. Cestou zpět naše zpívání přerušil a vystřídal poslech moravských pohádek s akcentem na hanácké pověsti.

   Byl to krásný a naplněný den a jistě na něj budeme vzpomínat tak dlouho, než nás nepolíbí sestřička skleróza.

 

sepsal Michal, týmák ve výslužbě

Zobrazeno 1053×

Komentáře

vvojta

tak takto to tedy bylo :-)

Islander

si myslím že jo :D

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková