zážitky hanáckého konópka

Koho hledají mladí?

7. 7. 2013 11:44
Rubrika: Nezařazené

   Před rokem ve Žďáru nad Sázavou jsem žasl nad desítkami mladých, kteří pernamentně klečeli celé dny v kostele sv. Prokopa před Kristem vystaveným v Eucharistii. Když jsem s nimi před kostelem dělal anketu ohledně Adorace byl jsem až unesen hloubkou jejich odpovědí. Nejmladším mohlo být 13 let a věděli za Kým jít a proč!

   Za pár dní skončí moje mise na Vesmíru. 8 měsíců mezi mladými. Na některých i za tak krátkou dobu byl takřka hmatatelný pokrok v nalézání Boha. I zde mi na mysl tane jedna z adorací. Na závěr hudebního festivalu. Venku horko, všichni rozdivočelí z pěti hodin hlasité hudby. V rozpadlém kostele Kristus na oltáři a tichem i společným zpěvem jsme Jej chválili. A já se tázal koho zde teď tito mladí hledají?

   V těchto jsem se skupinou kluků z farnosti Hlinsko a spolutýmákem z Vesmíru dorazil na Velehrad. První co trklo v cíli do očí byl právě velký počet mladých poutníků. Nejednalo se o setkání mládeže, rok po Žďáru, pár dní před setkáním v Ružomberku, přesto mladých lidí přiševších poděkovat svatým Cyrilu a Metodějovi za zprostředkování víry našim končinám bylo hodně. A byli radostní, nadšení a hlavně - opět je bylo možné vidět soustředěné v modlitbě.

   Takže koho hledají mladí? Oni vědí! A zatímco se na nás, věřící katolíky valí jedna kritika a nenávistný pohled za druhým, otcové biskupové čelí tlakům ohledně restitucí, tak kdesi v nitru české církve se nenápadně rozrůstá a mohutní hluboká a krásná generace, na níž naše matka církev bude v brzké budoucnosti stát.

   Proto milí mladí přátelé, vytrvejme na cestě s Kristem a za Kristem! Tato sice bolí a je zalévána našimi slzami, ale stojí za to! Díky vám, že jste jací jste! Vytrvejme na cestě s Pánem až do konce!

   Kéž nám k tomu Trojjediný Bůh žehná!

Zobrazeno 1395×

Komentáře

HelenaH

AMEN!

Zdeník

díky :-)

Elenwen

Krásné, plné naděje!

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková