zážitky hanáckého konópka

Tak už je to tady

16. 4. 2013 17:14
Rubrika: Nezařazené

Všichni ti, kteří se dnes v poledne modlili breviář, budou vědět o čem píšu. Už je navýsost jasné, že nemohu mít povolání k manželství. V jednom z žalmů modlitby během dne jsme se totiž modlili - "nevydávej supovi život své hrdličky". A jelikož jsem nositel skautské přezdívky supo, a jelikož je zrovna týden modliteb za mladé hledající své životní povolání a jelikož se to modlila celá církev, oběma Svatými Otci počínaje a námi prostými hříšníky konče, a jelikož se to každé třetí v úterý v měsíci modlí celé toto množství věřících, je vymalováno.

Však neplačte děvčata, slečny, dívky a krasavice. Je na světě spousta dalších mladých mužů. Pokorně přiznávám, že sice nedosahují takových kvalit a morálních koeficientů jako já, avšak jak praví letitá moudrost - "lepši holub v hrsti než supan v klášteře!"

No, a když už jsme v té bulvární sféře, tak jen upozorním na píseň, která mistrovsky popisuje průběh všech mých platonických zamilování, napřed průzračné popěvování beze slov, v druhé fázi do popěvku čas od času zazní jméno oné madam a v poslední fázi, po zjištění nedosažitelnosti oné, nastává stejný vokální projev, jaký vyjadřuje muž za klávesami.

 

//www.youtube.com/watch?v=M4d6wieYLyQ

Zobrazeno 2294×

Komentáře

HelenaH

lajk patří článku i té písničce....závěr má úchvatný..jak krásně a výstižně se dá vyjádřit, na co někteří potřebujou spoustu slov:-)

nu333

K článku - Buď je suposlav hodně velkej srandista, nebo hodně velkej blb.

K písničce - hnus

suposlav

Jednoznačně blb! :-D

nu333

Tak to jsem si oddechl. Jsem rád, že je to nadsázka. nebylo by to totiž poprvé, co někdo udělal závěr z takové hlouposti, jako je "nevydávej supovi život své hrdličky", nebo hledání Boží vůle tak, že namátkou otevře bibli, zapíchne prst poslepu do textu, který potom považuje za poselství pro sebe.

Ester-Michael

:-D (k článku i k některým komentářům:-D)

maxmilian

Nu a už si to zkoušel..? Pomodli se, otevři a uvidíš... ;)
Supe, článek je zatím tvůj literární vrchol a písnička... To seš ty (ten u kláves) a ta tvoje skupina po dvaceti letech v klášteře... ? :D

Mája-Gazela

:D A ještě aby taky jo! To by bylo mezidruhové křížení co blázníš! Ty si pěkně počkej na Supici ;)

Ester-Michael

:-D

(máte - sem váhala, jestli napsat "v týhle diskuzi", když to vlastně žádná diskuze není:-) - přesně stejný smysl pro humor, včetně článku:-D.... Díky:-), je to potěšující....)

JzJ

Jsem ráda, že jsi nám tímto ulehčil práci v ujišťování o Tvém povolání. :-D :-P I když teda zrovna tato věta mi z té modlitby nějak v paměti neutkvěla... ;-)

Jana Bezděková

Zase se někam chystáš vlézt???

Ester-Michael

:-D (geniální diskuze:-), fakt vtipná:-D)

HelenaH

Taky se ti ester suposlavův drsný humor tak líbí? Mně moc...a skoro si říkám že je fajn co píše. V případném manželství by ho mohl humor přejít...nebo by mu ho ženuška zatrhla:-)

Ester-Michael

:-) tak, teď sem se dostala do prekérní situace:-), co na to říct:-).... Takové veřejné přiznání:-) :-). Jo, líbí, na Signálech jsou lidi, kteří mají přesně stejný smysl pro humor jako já (super zjištění:-)), a Suposlav k nim patří:-).... Ale celá ta diskuze je vtipná, naposledy sem myslela ten příspěvek "Zase se někam chystáš vlézt???":-D)

To snad ne, humor přece nemůže přejít nebo se nechat zatrhnout:-)....ani v klášteře, ani v manželství. Hlavně nic nezatrhovat:-), to by byla škoda....

Žaaba

:D :D To nepovolání by šlo ovšem vyvrátit - pokud by Supo přes vejmluvy o nepovolání k manželství vlezl do vztahu, rázem by s dotyčnou byli jako dvě hrdličky, tudíž by se ze Supa stala hrdlička a bylo by po problému :D

Ester-Michael

:-D Otázka je, jestli je možná taková transsubstanciace:-D

JiridloAA

docela zajimave, jak ten clanek, tak i ty komentare tady... :)

suposlav

Jednou supem, navždy supem! :-)

Jana Bezděková

supe, jen aby ses nemýlil ;) si s radostí počkám až budeš vrkat jak hrdlička :D

suposlav

Hrdlička je náš otec biskup a do jeho kvalit mám při vší úctě k sobě, ještě hóóódně daleko :-)

Jana Bezděková

ale já nenapsala hrdlička s velkým "H" ;)
prý v Litoměřicích běhali bohoslovci po chodbách a vrkali. Když se jich ptali, co dělají, řekli, že hledají Hrdličku :D

Ester-Michael

:-D

(eště se může z hrdličky stát supice, to je asi pravděpodobnější než obráceně, odhaduju:-D :-D)

PetraO

Lidé se ovlivňují. Takže by časem byli dva kříženci: supohrdlička a hrdličkosupice.

Zobrazit 24 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková