zážitky hanáckého konópka

Stav světa a jedna lednová noc

27. 4. 2013 11:53
Rubrika: Nezařazené

Nedávno jsme s několika lidmi hovořili o povolání člověka a jeden ze závěrů zněl, že naším primárním povoláním je svatost. Cílem je nebeské království.

Střih

V lednu na duchovních cvičeních jsem se sám od sebe probudil uprostřed noci a nešlo mi zaspat. Do kaple to bylo 10 kroků, přesto jsem vyšel z pokoje a na místo do kaple šel až do nižšího patra do kuchyňky na čaj a něco si přečíst. Je možné, že v okamžiku nočního probuzení jel někde autem manžel a otec rodiny a zastavil prostitutce. Někdo jiný se vloupal do domu a vykradl důchodce spořící pro vnoučata a na jiném místě byl unesen a zabit člověk. Stačilo málo, ujít o 20 metrů méně, kleknout na 10 minut v kapli a auto by dojelo až domů a muž setrval ve věrnosti, ve zloději by se hnulo svědomí a odešel s prázdnou, únosci by počkali na výkupné a uneseného propustili.

Jak vidno, osobně ke svatosti bohužel nesměřuji, Bohem nabízené šance k modlitbě odpálkovávám a i proto se odhlasovávají potratové zákony, rozpadají rodiny, zuří finanční krize a mohli bychom pokračovat. Svatost jednoho je svatostí všech, hřích jednoho je hříchem všech. Je-li jeden úd nemocný, trpí celé tělo.

Dodej milosrdný Bože odvahy nám slabým vytrvat na cestě k svatosti. A děkuji za všechny, které v noci probouzíš a oni hned hledají Tebe. Amen!

Zobrazeno 2025×

Komentáře

verbum

Zajímavé,ale myslím si, že jsi k sobě moooooc přisnej.
I když to úplně chápu

Ester-Michael

dneska sem zahlídla titulek o osmnáctiletým klukovi, který na D1 skočil pod kamion.... Tak nějak sem si říkala, že kdybysme se víc modlili. . . . (a kdyby měl ve svým okolí někoho, kdo si všimne, že se něco děje)....že se to třeba nemuselo stát....

Zobrazit 12 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková