zážitky hanáckého konópka

Jak mě ztrestal svatý Josef

20. 3. 2013 11:26
Rubrika: Nezařazené

   Jak již bývá dobrým zvykem, na začátku postní doby si dáváme nějaká předsevzetí, kterými chceme zdokonalit svůj vztah k Bohu a svůj život celkově. V tomto duchu jsem se zachoval i já, žel ze čtyř opravdu jednoduchých a snadno splnitelných předsevzetí se stalo to, že jedno padlo za vlast definitivně, další jsem si zmírnil na zcela minimalistický sebezápor, jiné jsem porušil prostou křesťanskou láskou (i to lze) a jedno mi párkrát uteklo vlastní liknavostí. Konkretizovat je nebudu, neb když byste četli ty vskutku jednoduché věci, které takto dopadly, jistojistě by vás zahltilo pohoršení a stud za slabost bližního.

  A tak když přišla slavnost svatého Josefa, která osvobozuje od postu, svatý Josef, coby dobrý otec, mi toho sebezáporu zase trocha nadělil. Začalo to kolem čvrté hodiny ranní, kdy mě lehké šimrání v břiše vytáhlo na stolec úlevy. Z lehkého šimrání se záhy stala nekompromisní povodeň, neb to co má být pevné a konkrétní stalo se plitkým a nekontrolovatelným. Po hodině spánku následovalo totéž a během celého dne ještě několikrát. Tím pádem jsem během slavnostní snídaně (rohlíky pražené ve vajíčku s kečupem, k tomu káva, šunka, salám a jiné pochutiny) do mých útrob padaly suché rohlíky a ovocný čaj. Tatáž krmě mě sytila v době řízkového oběda a u večeře jsem se radši do talířů svých kolegů nedíval.

   Další z trestů byl přichystán meteorologickými úkazy. Kdo mě zná ví, že jsem ortodoxní zastánce jara, teplého počasí a rozkvetlých luk, a zrovna na sv. Josefa, 2 dny před úředním příchodem jara, naše obydlí v Orlických horách zasypala nová hutná vlna bílého neštěstí a předpovědi hlásí záporné temperatury na dalších 14 dní.

   Takže alespoň konkrétně vidíte jak důsledně je trestán hříšný a nectnostný život. Vaše útroby jsou ochuzeny o nejrozmanitější Boží dary a vaše oblíbené roční období se o měsíc ukrojí tím nejhorším, nehledě na to, že z druhé strany mu patrně sebere nějaký ten týden i horké léto.

   Svatý Josefe oroduj za nás, a rač se přimluvit i za to, aby se stal zázrak a Květná neděle byla vskutku květná a jaro, symbol nového života, Boží tvůrčí činnosti vskutku s posledními březnovými dny vzdor meteorologům přijde mezi nás!

Zobrazeno 1891×

Komentáře

suposlav

Řízky na střeše, lahodná představa :-D A rozjímat se dá i během shazování sněhu, akorát nusnout u toho bych asi nedoporučoval :-)

maxmilian

řízky jsme měli až k obědu ty.... :)

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková