zážitky hanáckého konópka

Proč budu v neděli fandit Itálii

29. 6. 2012 16:07
Rubrika: Nezařazené

Trenér fotbalistů Itálie Cesare Prandelli se po postupu do finále mistrovství Evropy již potřetí vydal na svou tradiční pouť. Po půlnočním příletu do Krakova po čtvrtečním semifinálovém vítězství 2:1 nad Německem ve Varšavě vyrazil s realizačním týmem do kaple vzdálené 10 kilometrů od týmového hotelu ve Wieliczce. Celkově již na nočních poutích po italských postupech ušel něco víc jak 40 km.

Po postupu ze základní skupiny šel se čtrnáctičlenným realizačním týmem a viceprezidentem svazu Demetriem Albertinim do 20 km vzdáleného kláštera poustevnického řádu Kamaldulů, jehož členům návštěvu v případě čtvrtfinálové účasti při příjezdu do Polska slíbil.

Po nedělním vítězném čtvrtfinálovém penaltovém rozstřelu s Anglií si zase vyšel i za hustého deště do kaple vzdálené 11 km. (zdroj čtk)

Navíc Itálie upustila od tradičního catenaccia, po zápase s Irskem brankář Gianluigi Buffon ocenil fanoušky soupeře a co víc - Itálie letos hraje v duchu fair play! (zdroj gauč, ovladač a hodiny u TV)

 

Zobrazeno 1455×

Komentáře

spitfire

Řeknimi suposlave, kolik dokážeš výjmenovat italských hráčů jménem a správně přiřadit do jejich klubu? Samozřejmě hned ted z hlavy.

suposlav

Buffon, Di Natale, Pirlo - Juventus; Balotelli - Manchester City; Diamanti - Neapol

spitfire

Postrádám jména u příjmení..., což u pouhých pěti jmenovaných je slabota...( komu si vlastně fandil)?

verbum

no ale putování bylo, ale Španělsko vyhrálo

suposlav

pořád budu radší fandit italům, kde znám klub u šesti (zapomněl jsem na Thiaga Mottu - AC Milán), než protěžované pseudohvězdy z Barcelony doplněné o pár borců z Realu a Valencie

spitfire

Vyjmenuješ pouhých pět hráčů z toho tři bude znát i ten kdo Itálii nefandil. Jak můžeš věrohodně posuzovat kdo jaký je v Barceloně, když ani neznáš vetší polovinu týmu, kterému si prý fandil?

Pak se asi nelze divit tzv konzervativním katolíkům jenž kritizují podobný "fandovský" přístup ke katolické víře u nové generace věřících...

suposlav

Poslouchej - já jsem nikdy italům nefandil (skrz catenaccio a simulování). Letos na EURU ale hráli neobyčejně kvalitně a hlavně fair play, tak nemám důvod jim nefandit. Stejně tak jsem fandil i irům, kde jsem jménem znal jen Duffa, Keana a Givena a klubovou příslušnost už vůbec ne.

spitfire

Iracionalita (sportovní fandění) se potřebuje skrýt za něco racionálně vyhlížejícího. A co lepšího se nabízí, než tvrzení o kvalitni a fair play hře.

Odkud se vlastně rekrutují odborníci na hru zvanou fotbal, když ani neznají polovinu kádru jednotlivých mužstev?

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková